hits

May-Celin Nybak

ETT NYTT LYS PUNKT I EN ELLERS SÅ MØRK TID

  • 21.03.2017 kl.01:42

Det har vært noen tøffe dager, men også noen veldig fine. Jeg skrev i et tidligere innlegg at jeg nå var tilbake for fult etter noen dager med lite blogging. Dette viste seg å være feil. Jeg har liksom ikke kommet så sterkt tilbake som jeg hadde tenkt. Jeg har rett og slett ikke følt at jeg har hatt stort å blogge om. Så både blogg og videobloggen har latt vente på seg. Jeg føler nå at ting nærmer seg normalen. Livet og hverdagen går videre, så jeg må bare finne igjen den gnisten jeg hadde før de negative dagene inntraff. 

Jeg skriver dette innlegget veldig sent på kvelden. Rettere sakt natta- siden klokken er passert tolv. Jeg vet enda ikke helt hva jeg skal blogge om, men tenkte jeg hvertfall kunne fortelle dere litt hvordan jeg har det. Kan da først og fremst si at formen har vært dårlig den siste tiden. Jeg spiser dårlig og energinivået ligger mer på minus siden enn på pluss siden. Jeg er i en litt mørk periode som jeg syns er litt vanskelig. Situasjonen i seg selv er tung nok, men det jeg syns er verst er at jeg ikke helt vet hvordan jeg skal komme meg ut av denne negative runddansen. Dagen kan starte supert, og jeg har alle de planene for hvordan dagen skal være og hva jeg skal gjøre før dagen er over. Men når jeg kommer litt ut i dagen synker energinivået og tankene blir litt mer negative. 

Jeg vet at det er depresjonen som har kommet, og forhåpentligvis forsvinner den ganske fort. Tapet av vår kjære Åskar (hunden) var det som startet det hele. I alle disse årene med behandling fikk jeg beskjed om at dyr kan hjelpe de med depresjon. De kan få den mørkeste tid til å bli like lys som en dag skal være. Det var i utgangspunktet derfor vi skaffet oss Åskar, for at jeg skulle få det bedre. Og for dere som har fulgt meg det siste året vet at han har hjulpet meg så mye. Bilder av familien, både mennesker og firbent prydet bloggen. Jeg har bilder av at Åskar raserte kjøkkenet på leting etter søppel, bilder der han passer på mine barn. Jeg har så mange bilder og minner som betyr så utrolig mye. 

Savnet er både vondt og fint. Vondt fordi han ikke lenger er med oss. Men det er også fint for det vi fikk oppleve med han. Savnet er der, og det vil det bestandig være. Men etter at han kom til hunde himmelen ble min situasjon verre. Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare det, det ble bare det. Noen vil nok reagere på det jeg skal fortelle dere nå, men dette er det første lys punktet jeg og min familie har hatt siden vi mistet Åskar. Åskar var og er en del av familien, og det vil han bestandig være. Men over til lys punket jeg snakker om...

Jeg vet med meg selv og erfaring at Åskar hjalp meg gjennom vinteren til siste slutt, og helsen min ble betraktelig bedre. Det er vitenskapelig bevist at dyr har en positiv effekt på eldre og syke. Dette gjelder også meg. Og etter mye tenking fram og tilbake har vi kommet fram til at vi skal få ett nytt familiemedlem. Ei lita katte frøken. Denne frøkna er ingen erstatning for Åskar. På ingen måte. Ingen hund eller katt kan noen gang ta hans plass. Det er nok nå noen vil reagere, men det er sant. Derfor syns jeg det er viktig å sette en strek under dette med en gang. Denne katten er ingen erstatter. Åskar har og vil bestandig ha en egen plass i tankene og hjertene våre.

Vi søkte rundt på Facebook og nett generelt om det var noen som hadde en kattunge til salgs. Jeg fikk et bra tips om å kontakte dyrebeskyttelsen. Så det var akkurat det jeg gjorde. Jeg ringte til dyrebeskyttelsen i Nord og Sør-Trønderlag på leting etter en katt som trengte en familie. Begge de hadde mange katter, men ingen egnet seg for vår familie. Noen var ikke vant med barn, og andre hadde hatt noen tøffe liv som gjorde de litt skvetne av seg. Men de sa at jeg kunne kontakte en organisasjon som heter Katter i hjertet for de hadde muligens en pus som passet vår familie. Å jaggu hadde de rett. Etter ett par dager med prat og utveksling av informasjon fra begge ender fant de omsider en katt som passet vår familie perfekt. Hun er 8-9 måneder og kommer fra en fin familie. Dette er en trygg og kosen katt som liker alle hun ser. 

For meg var det viktig å få rett informasjon angående katten. Jeg har tross alt tre barn som denne katten skal gå sammen med. Så det er da viktig for både mine barn og katten selv at den rette avgjørelsen blir tatt. Jeg fikk reservert den lille frøkna, og om cirka tre uker har vi henne her hjemme. Det tar litt lang tid siden denne organisasjonen i likhet med dyrebeskyttelsen, tar kattene med til dyrlegen for kastrering, vaksinering og en helsesjekk før den nye familien tar over. Siden denne frøkna er en jente vil operasjonen bli større enn om det hadde vært en gutt. Så de vil ha henne der til hun har kommet seg. Vi gleder oss til hun kommer, og er veldig glad for at familien har mulighet til å hjelpe henne med et nytt hjem.

Men jeg føler jeg må presisere at hun ikke er noen erstatter. Hun kommer ikke inn i huset her fordi vi må fylle tomrommet etter Åskar. Det er ikke noe tomrom etter Åskar. Som jeg sa, han har sin plass og det vil han alltid ha. Her slår vi to fluer i en smekk, om man kan si det slik. Katten får et fint hjem med en familie som vil elske henne, og jeg kan starte reisen med å bli bedre helsemessig igjen. Det er en kamp som jeg kjemper hver dag, og reisen er lang. Det er mange dager, uker og kanskje måneder før man føler at ting er som de skal. Veien til toppen kan være vanskelig å bestige, men veien ned kan gå så alt for fort. Så her gjelder det å finne den røde tråen som jeg har pratet om tidligere. 

Når vi fikk beskjed om at denne katten skulle ta del i vår familie var det ett lys punkt for meg personlig. For jeg vet hvor mye Åskar har hjulpet meg. Så jeg ser lyst på tiden framover, selv om det kan ta litt tid nå som jeg faktisk har nådd bunnen. Dette ble ett forferdelig langt innlegg. Jeg ble litt revet med når jeg først startet her, hehe. Klokken er nå snart to på natta, så jeg skal krype til sengs. Jeg håper alle har hatt en flott helg og en strålende mandag. 

 

God natt alle sammen. Så snakkes vi mer i morgen. 

20 Kommentarer

Stine

21.03.2017 kl. 02:48
Vi måtte avlive hunden vår i september, og det er den verste sorgen jeg har opplevd i mitt liv hittil. Ingen vet hvor vondt det gjør før man opplever det selv. Det jeg kan trøste deg med, er at man etterhvert ser tilbake på kun gode minner, og at det går over <3

May-Celin Nybak

21.03.2017 kl. 02:52
Stine: Så trist at du måtte oppleve det. Det er vondt, men tiden leger alle sår sier de. Han gjorde så mye sprell, og var en slik god gutt. Så vi har mange morsomme og gode minner. Man gleder seg nok over de minnene med tiden, men akkurat nå er det ikke så lett. Men det er som du sier, det blir bedre. <3 :)

Victoria Larsen

21.03.2017 kl. 08:23
Så utrolig trist å høre.. <3 jeg kan ikke tenke meg hvordan det må ha vært!! <3 klem!

May-Celin Nybak

21.03.2017 kl. 12:08
Victoria Larsen: Tusen takk! klem <3

liveterherlig93

21.03.2017 kl. 10:06
håper ting blir bedre <3

May-Celin Nybak

21.03.2017 kl. 10:09
liveterherlig93: Tusen takk! Det blir de nok :) <3

Gina Elena

21.03.2017 kl. 11:51
Dette var trist å lese, får håpe at ting blir bedre da <3 ønsker deg en fin tirsdag videre!

May-Celin Nybak

21.03.2017 kl. 11:59
Gina Elena: Tusen takk <3 En fin tirsdag til deg også. :)

Nora Piscopo

21.03.2017 kl. 13:29
Off så utrolig vondt å lese! Håper ting blir bedre snart <3

May-Celin Nybak

21.03.2017 kl. 13:30
Nora Piscopo: Tusen takk. det gjør det :) <3

Charlotte Seilen-Rolland

21.03.2017 kl. 14:16
Så trist! Håper ting fikser seg for deg! Du er en sterk og herlig jente <3 Heier på deg, bare å ta kontakt om du ønsker å snakke <3

May-Celin Nybak

21.03.2017 kl. 14:20
Charlotte Seilen: Tusen takk for støtten og gode ord. Dette setter jeg så stor pris på. Tusen takk! <3

Silje Romundset Karlsvik

21.03.2017 kl. 17:09
Huff.. Ja blir et tomrom når sånt skjer.. <3 Og så er jo dyr en fin støtte gjennom tunge tider, de er alltid der. Det hjelper så. Spent på hvordan det blir med katt i hus for dere, håper det blir the perfect match <3

May-Celin Nybak

21.03.2017 kl. 18:01
Silje Romundset Karlsvik: Du har så rett! <3 vi er veldig spente og gleder oss til den lille pusen kommer hjem. Det blir uvant, men flott. Jeg er vant med hunder, katt har jeg aldri hatt før. Meg gleder oss veldig. :)

Silje Romundset Karlsvik

21.03.2017 kl. 22:27
Så spennende! <3 Håper det funker fint hos dere, blir nok noe nytt å vende seg til. Men dere vil nok elske pusen såå høyt at!

May-Celin Nybak

21.03.2017 kl. 22:51
Silje Romundset Karlsvik: helt klart. Pusen som har fått navnet Mille, vil bli elsket like høyt som resten av oss :) blir spennende å se hvordan der blir. Jeg personlig har aldri hatt katt tidligere, så dette gleder jeg meg til. :)

LilleMilly

24.03.2017 kl. 21:29
Så leit å lese. Håper det går bedre med deg og det er fullt forståelig! Herlig gjort av dere at dere ville støtte dyrebeskyttelsen. Der er det mange dyr som trenger et nytt og trygt hjem.

Ønsker deg og dine en riktig god helg.

Klem

-H

May-Celin Nybak

26.03.2017 kl. 00:32
LilleMilly: Tusen takk for støtten. Det betyr mye! <3

LilleMilly

26.03.2017 kl. 15:39
Selvsagt! Du har mange gode innlegg på bloggen din! Så jeg følger med og støtter det jeg kan. Ha en fin søndag :)

May-Celin Nybak

26.03.2017 kl. 18:14
LilleMilly: Tusen tusen takk! :) <3 en fin søndag til deg også :)

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no