hits

May-Celin Nybak

Ingen ting skjer over natten

  • 12.02.2018 kl.01:36

Det er flere kvelder der jeg har sittet litt for meg selv med PC'n på fanget og googlet meg gjennom alle slags ting og tang. Det siste jeg googlet var "Hvordan leve av bloggen", og jeg må ærlig innrømme at dette har vært en drøm for meg i flere år, men det er ikke så enkelt. Man må treffe den målgruppen man har sett ut seg, man må jobbe beinhardt og ikke minst blogge om noe som faktisk interesserer leserne. 

Jeg har blogget i flere år, men jeg har aldri hatt de lesertallene som en toppblogger har. Jeg har ikke vært i nærheten heller, og da lurer man jo litt på hva man gjør feil. Hvorfor får andre det til og ikke jeg? dette er jo tanker man sitter igjen med, og det er helt greit. Sånn som Anna Rasmussen fikk en stor blogg i bunn og grunn fordi hun ble gravid i en så ung alder, noen får en vellykket blogg fordi de har vært med i en realityserie og andre bare jobber beinhardt for og nå målet.

Noe av det som kom opp når jeg googlet var noe Stina (blogger) skrev. Vil tro dere som interesserer dere for blogglivet vet hvem det er. Men i alle fall, hun skrev ned noen punkter som var veldig fine. Jeg skriver ned de punktene hun skrev og svarer selv hva jeg syns og mener om det.
 
- Vær deg selv

 Da tenker jeg som så at dette er veldig viktig, det er sjeldent lurt og utgi seg for og være en annen versjon av seg selv. Til syvende og sist vil det skinne gjennom.

- Oppdater jevnlig

Jeg har selv vært der at jeg har oppdatert bloggen opp til tre ganger daglig, og i en god periode funker dette bra, men man vil fort finne ut at kreativiteten fort kan ta slutt. Man kan så klart lage flere innlegg i slengen og sette de på en timer slik at du selv bestemmer hvilke dager og klokkeslett de skal publiseres. For meg ble det mye med tre innlegg om dagen, så jeg gikk ned til ett til to om dagen. Jeg er tross alt mor og tiden strekker ikke bestandig til, men til tross for det vil man så gjerne lage flotte blogginnlegg og gjør så godt man kan. Det er som Stina sier, det er ikke særlig morsomt og klikke seg inn på en blogg hver dag i et håp om at nettopp den bloggeren har lagt ut ett innlegg, men så viser det seg at den bloggeren legger ut et blogginnlegg en gang i uke i stede. Så jevnlig blogging er helt klart lurt.

- Gjør det interessant 

Det er klart, man vil jo gjerne lese om noe som interesserer deg, men hvordan kan man som blogger finne noe som interesserer? Dette er noe som er like vanskelig hver eneste gang. Jeg som en uoppdaget blogger og mamma med lite tid er dette et mareritt. Jeg har ikke et spennende liv der jeg har masse penger slik at jeg kan vise frem mine nyeste innkjøp eller vise og fortelle at jeg har reist jorden rundt kun for og oppleve noe annet enn kalde Norge. Så hvordan kan en person som ikke har det mest spennende livet gjøre blogginnleggene litt meir spennende slik at andre liker det man blogger om? Helt ærlig, jeg har ikke peiling. Jeg prøver enda å finne ut av dette mysteriummet, hehe.
 


 

- Invester i godt utstyr

Dette er noe som ikke er for alle. Jeg personlig bruker mobilen som mitt verktøy. Ikke alle har råd til dyre kamera, Soft Box og andre duppeditter som kan gjøre bildene perfekte. Jeg føler selv at bildene man tar med mobilen kan virke litt mer personlig enn de bildene som er tatt med utstyr fåtallet har råd til. Jeg vet jo at kvaliteten på bildene blir bedre med bedre utstyr, hehe. Men har du ikke råd til det er det ikke noe problem og bruke mobilen. Ett tips fra meg til dere er at det lønner seg og ta liggende bilder. Tar man stående bilder ser man ofte at man må skrålle ned for at man i det hele tatt skal klare og se hele bildet, noe som kan være litt irriterende. Og noe annet er at liggende bilder ser bedre ut på bloggen når det fyller bloggen og ikke blir midtstilt uten luft rundt seg.

- Gi av deg selv

Dette er jo noe som er veldig viktig. Man vil jo "bli kjent" med bloggeren man leser bloggen til, noe som er fullt forståelig. Jeg byr på meg selv der jeg har fortalt om mitt liv og ting jeg har opplevd. Jeg personlig har fått positiv respons på alle de innleggene som har blitt lagt ut der de har takket for at de har fått ett innblikk i mitt liv og meg som person. Men man gjør så klart det man selv føler seg komfortabel med. Tørr og vise hvem du er og vær stolt av den du er.
 


 

- Ingen ting skjer over natten

Dette er noe som virkelig er sant. Stina skrev "Det tar lang tid å bygge opp en god blogg med høye lesertall. Derfor er det viktig at du ikke setter deg som mål å bli toppblogger innen et par måneder. De fleste bloggerne som ligger på toppen, har brukt mange år på å bygge opp bloggen, og det er hard konkurranse. Derfor er det viktig at du heller fokuserer på å bli så flink som du selv klarer, uten å tenke så mye på lesertallene". Hun har så rett! Jeg og mange andre er levende bevis på at det og få en blogg til og bli stor tar tid. Man kan ofre både blod, svette og tårer i forsøket og jobben man legger inn i reisen på en vellykket blogg. men her igjen kommer det til det at man bare må gi av seg selv. Ikke stopp, fortsett med bloggingen som vanlig selv om det frister å gi opp. 

- Ha det gøy

Dette er nok det viktigste. Va skal man med bloggen om bloggen bare blir til bry? Alt du foretar deg til på din blogg er helt og holdent opp til deg, bare husk at hvert tastetrykk skal få fram gleden i det du gjør. Noen ganger blogger man om noe som er trist og vondt, men i bunn og grunn så må man blogge fordi man virkelig liker det og kanskje elsker det. Jeg personlig elsker bloggen og kunne ikke tenke tanken på og avslutte bloggen for godt. Noen ganger har jeg tatt en kort pause - rett og slett fordi jeg har mistet gnisten og da er en kort pause tingen for meg. Men den pausen er sjelden lang og det kan gå lang tid mellom hver gang. Men ha det gøy, kos deg med bloggen og gled deg til neste innlegg.

 

Alt i alt, jeg tror ikke det finnes noen fasit for hvordan man får en vellykket blogg. Noen ganger funker like tips og andre ganger ikke. Men en ting er sikkert - vil du at bloggen din skal bli en suksess, ja da må du jobbe for det! <3

 

27 Kommentarer

Jernbanefrua..

12.02.2018 kl. 03:02
Takk for et fint innlegg :-)) Ønsker deg en god natt videre :-)

May-Celin Nybak

12.02.2018 kl. 03:04
Jernbanefrua..: Så bra du likte det! :) Du må ha en god natt videre du også. :)

Julian "Howl" Brekke

12.02.2018 kl. 03:15
Ingenting skjer over natten og det har du rett i. Jeg vet ikke hvor lenge du har blogget, men jeg fant bloggen din på fremsiden til blogg.no så jeg tror du gjør noe riktig. Lykke til videre med bloggen din!

May-Celin Nybak

12.02.2018 kl. 03:23
Julian "Howl" Brekke: Tusen takk! :)

Helena Westergren

12.02.2018 kl. 03:22
veldig bra innlegg! :)

May-Celin Nybak

12.02.2018 kl. 03:22
Helena Westergren: Tusen takk! :)

I r l i n

12.02.2018 kl. 08:54
Dette er gode tips dah! :D Når det gjelder investering så er jeg enig i at ikke alle har råd til det, men om man virkelig vil oppnå noe må man jo satse med nedd og klør. Men så syns jeg du klarer deg veldig bra med bare mobil altså! :D

May-Celin Nybak

12.02.2018 kl. 09:10
I r l i n: Det er helt klart at god investering i utstyr er viktig for kvalitet på bildene, noe jeg er helt enig til at er viktig. Men om man ikke har råd så er mobilen helt grei fram til man ser at pengene strekker til. :) Hehe, tusen takk! :D

livetmitt93

12.02.2018 kl. 10:08
fine tips:) har samme drøm selv, men det e vanskelig og komme dit /:

May-Celin Nybak

12.02.2018 kl. 13:47
livetmitt93: Det er vanskelig, men uansett hvilken drøm man har kan man nesten ikke gjøre annet enn og kjempe seg videre til man til slutt oppnår det man vil :D

Anette Linnea

12.02.2018 kl. 11:16
Bra skrevet! Jeg tenker at det viktigste er at du gjør dette fordi du ønsker, ikke fordi du må - det er noe leserne legger fort merke til. Man må være ekte, og nå ut til de som leser bloggen <3 etterhvert kommer du lengre og lengre opp, det har jeg ingen tvil om. Men ikke la det være fokuset ditt! Heller bli overrasket og glad dagen det faktisk skjer :)

May-Celin Nybak

12.02.2018 kl. 13:51
Anette Linnea: Takk! :) Du har så rett, man bør helt klart gjøre dette fordi man vil, elsker det man gjør og ikke fordi man må. <3 :)

Victoria Larsen

12.02.2018 kl. 11:38
Det er så sant som du sier! Kjempe fine og viktige punkter :-)

May-Celin Nybak

12.02.2018 kl. 13:51
Victoria Larsen: Tusen takk! :)

Maria

12.02.2018 kl. 12:07
Jeg tror at for de aller fleste så vil det ta årevis å bli kjent i bloggverden. Noe jeg er litt overrasket over er at noen av de som er på topp skriver om veldig upersonlige ting som klær, sminke og med masse reklame. Jeg ser etter blogger med sjel. Noen som skiller seg ut. Det kan virke som de fleste som tjener penger på blogging er ekstremt opptatt av utssende og fasade. Jeg tviler på at jeg vil tjene penger på bloggen min noen gang, men det var aldri målet mitt. Målet var å skrive om det som har blitt min lidenskap. Reisen ut av alvorlig psykisk sykdom og min vei til å bli frisk. Om mental trening, tips om kurs og forskjellige behandlingsmetoder. Jeg vil spre informasjon og håp til de som har mistet troen på seg selv. Jeg håper at bloggen min kan bli litt kjent etterhvert så når jeg endelig får gitt ut bok så vil kanskje noen av de som følger meg lese boken. Jeg har konkrete mål, og vet hvem målgruppen min er, men den er også større enn kun de som sliter psykisk. De fleste kjenner noen som ikke er helt A4 og strever med ting. Det kan også være vanskelig å finne ut av hva slags hjelp og tilbud som finnes. Kanskje målet bør være å skrive om det som er din lidenskap, så blir det heller en fin bonus om du kan få lønn for den en dag? :) Jeg tenker at om jeg kan inspirere bare noen få sjeler der ute til å ta tak i livet sitt igjen, så er det verdt tiden jeg legger inn i dette. Det er lønn nok. :) Var veldig morsomt de 3-4 gangene jeg kom på topplista da så skjønner at det er drømmen. Det føles godt å bli anerkjent, men det viktigste er at man selv er fornøyd med det man gjør. :)

May-Celin Nybak

12.02.2018 kl. 13:58
Maria: Så flott skrevet! Jeg har ingen tvil om at du inspireres og hjelper andre med din blogg, noe som er beundringsverdig. <3 :) Jeg er ikke av de som ønsker penger, heder og ære for min blogg fordi jeg vil bli berømt. Jeg er uføretrygdet på grunn av min kropp, noe som da tilsier at jeg ikke kan jobbe, og nettopp derfor ønsker jeg og få til denne bloggen, for det kan være en mulighet for meg der jeg kan tjene mine egne penger og føle at jeg bidrar med noe økonomisk her hjemme. Jeg gjør jo det nå også, men det er liksom ikke penger jeg har tjent for hardt arbeid og da føler jeg at jeg ikke fortjener disse pengene. Så det er grunnen for at jeg vil få dette til. :)

livetmitt93

12.02.2018 kl. 13:48
det er sant :)

Silje

12.02.2018 kl. 14:16
Så fint innlegg :) Og mange gode tips man kan ta med seg!

May-Celin Nybak

12.02.2018 kl. 14:17
Silje: Tusen takk! :) så bra du likte det. :)

Maria

12.02.2018 kl. 15:12
Skjønner. Jeg er selv ufør, men kjemper for å få en liten stilling på ett sykehjem nå. Det blir bare en dag i uka og hver tredje søndag. Fikk hjelp gjennom nav og er nå i opplæringsfasen uten lønn, men om jeg fikser å ha kjøkkenet alene så får jeg jobben, men sjefen må se at jeg mestrer alt alene først. Jeg sliter med å få det til å gå rundt på trygd alene og med ett millionlån på bolig. Jeg anbefaler virkelig IPS kontakt på nav om du skulle føle at du klarer en liten jobb på sikt. De ordner møte med arbeidsgiver på en plass hvor de tar hensyn. Det er mange små stillinger som kanskje ikke er aktuelle for de som er friske, for man kan ikke leve av en 20% stilling, men når man har trygd utenom så kan det fungere veldig bra :) Trengte ikke levere CV en gang. Sjefen sa alle fikk en sjanse der :) Støttekontakt er også noe jeg har søkt på. Det er en enda mindre jobb. 2-4 timer i uka tror jeg. Mange muligheter, men nå vet ikke jeg grunnen til at du er ufør. Noen klarer ikke jobbe noe, men jeg sliter med psyken noe som man kan bli mye bedre av ved hard jobbing. Er 17 år siden jeg var i jobb sist, og trodde vel egentlig aldri jeg skulle klare det før jeg lærte meg å endre tankene mine. Plutselig fikk jeg ett nytt og bedre liv :) Aldri gi opp. :)

May-Celin Nybak

12.02.2018 kl. 15:21
Maria: Tusen takk for gode tips. :) hos meg er det rett og slett kroppen, hoftene klarer ikke det de skulle ha klart, så her er det operasjoner så godt som hvert år. :/ Har fått beskjed om at en jobb for meg er uaktuelt, dette er da sakt av en lege som mente hoftene ikke ville klare en slik belastning. Men det finnes mange typer jobber så jeg har ikke avskrevet mine sjanser enda. :) Greit nok, jeg kan ikke jobbe nå eller de kommende årene, men hallo, jeg er ikke mer enn 27 år, jeg skal nok klare det til slutt, det tar bare litt tid. :)

Sølvi Birgitte Wærness

12.02.2018 kl. 15:13
Jeg er enig i det du skriver :) Man må jobbe hardt for å komme langt :)

May-Celin Nybak

12.02.2018 kl. 15:22
Sølvi Birgitte Wærness: Det er så sant! :)

Maria

12.02.2018 kl. 15:26
Åh, så leit å høre :( Du er jo så ung og. Skjønner at du har lyst å jobbe. Håper helsa blir bedre en dag. <3 Godt du ikke har mistet troen på deg selv. Håper bloggen skyter i været snart. :)

May-Celin Nybak

12.02.2018 kl. 15:34
Maria: Livet skal ikke være enkelt, det hadde rett og slett blitt for kjedelig, hehe. :p På en måte er jeg glad for at jeg har møtt motgang, det har tross alt formet den jeg er i dag. :) Tusen takk! <3 :)

polarekspressen

12.02.2018 kl. 18:26
Takk for gode tips! Lykke til med bloggen :)

May-Celin Nybak

12.02.2018 kl. 18:50
polarekspressen: Så bra du likte det. :) Tusen takk. :)

Skriv en ny kommentar

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no