Da var treningsprogrammet kommet

Hei alle fine.

Dette har vært den beste dagen på lenge. I går la jeg meg klokken 20.00 og sovnet som en stein. Hadde jeg ikke vist bedre hadde jeg nok våknet midt på natten, uten at jeg hadde fått sove resten av natten. Men det var ikke tilfelle. Det var ganske tydelig at kroppen trengte de timene med søvn, for klokken 05.00 startet dagen min. Jeg våknet av meg selv akkurat i det klokken ble fem, og var så uthvilt som man kunne være. Jeg fikk god tid til og ordne alt jeg skulle. Klær ble lagt fram til alle i familien, matpakker ble smurt og jeg fikk planlagt dagen. Fantastisk!

I dag fikk jeg tilsendt treningsplanen fra den personlige treneren jeg bruker. Jeg fikk lest gjennom alt og ble veldig imponert. Det var et skriv med info, et skriv med YouTube linker som viser hvordan jeg skulle gjøre de forskjellige øvelsene, og til slutt selve treningsplanen. På treningsplanen står øvelsene jeg skal ta hver dag. Da har du dag 1, 2, 3, 4, og så har du uke 1-4, 5-8 og 9-12.

Om jeg rekker det (hvis gubben kommer hjem i rett tid) blir det en kveldstrening nede på 3T. Men om han kommer hjem klokken ti eller senere, nei da får jeg heller planlegge treningen til i morgen tidlig i stede. Nå som treningsplanen er ferdig, og jeg har den rett foran meg- da blir jeg over snittet gira, hehe. Kan nesten ikke vente til at jeg kommer meg ned på 3T, dette blir så bra.

Jeg gleder meg allerede nå til og vise dere den forandringen kroppen kommer til og få. Litt tidlig, men hallo, hvorfor ikke.. Nå er det tid for middag her hjemme, og etter det blir det litt familiekos der jeg setter på en fin film. Det er noen slitne unger etter en skole og barnehage dag, da passer litt familietid godt.

 

 

 

XOXO

Photoshoot i nye klær

Reklame | FEMMELUXE

Hei alle fine.

Dagen startet som alltid. Jeg leverte barna i barnehage og skole, deretter dro jeg hjem for å sminke meg til dagens photoshoot. Jeg tok på meg flere lag med klær. Jeg tuller ikke når jeg sier at jeg hadde på meg ull undertøy, fleese, og joggeklær utenpå der. Jeg hadde ikke planer om å fryse til en ispinne før vi i det hele tatt hadde startet på photoshooten, hehe.

Jeg hentet Laila, som da er min gode venninne og fotograf. Vi kjørte litt rundt for å finne den rette location, til slutt kom vi til et skianlegg, og lyset var bare amazing. Vi så på hverandre å ga hverandre et stort glis. I det øyeblikket viste vi at vi ville få flotte bilder. Vi hadde et moment der altså, hehe. Vi sto ute i bitende kulde og hakket tenner og så oss litt rundt for hver gang jeg skulle skifte antrekk, hehe. Vi sto tross alt midt i en skiløype. Hadde vært litt flaut om jeg hadde stått i undertøyet når det kom noen rennende forbi, hehe.

Photoshooten var en stor suksess, og jeg er så fornøyd med hvordan dagen har vært, og hvordan bildene ble. Tusen takk til deg Laila, du er så flink.

Dusky Pink with White Stripe Lounge Wear Set-Lexi 

FROM FEMMELUXE

For et nydelig sett, eller hva? Stoffet er så lett og jeg føler meg fantastisk. Dette er et sett du kan bruke til så mange anledninger. Du kan bruke det for en kosestund hjemme med litt godis, tv og full avslapning. Eller du kan stashe deg opp for en tur ut på byen. Dette settet har ikke en typisk følelse av “joggebukse” stoff, siden det er så lett og ledig. 

Overdelen går til litt under brystet og får et røft utseende med hetten. Boksa går litt over navlen og gir deg en fin formet midje. Denne boksa har strikk i livet, og den snora som er der, er bare til pynt.  Jeg har dette settet i S/M, og den sitter som et skudd. 95% Polyester og 5% Elastane.

 

Grey Knit Block Colour Jumper Dress – Ella

FROM FEMMELUXE

En fantastisk strikka genser/ kjole. Nok et plagg som kan brukes til alle anledninger. Den er er nok mer for pynt enn for varme. En god kose genser om du vil sitte hjemme foran peisen (om du har det), og en flott kjole om du skal på julebord med jobben, eller en bursdagsfest i disse vintermånedene. Dette plagget ser smashing ut på alle måter, en stor og god genser/ kjole. Den er ikke formsydd, så den sitter ikke inntil kroppen, men det er nettopp det som gjør dette plagget så amazing.

Denne kjolen er laget av 100% Acrylic. Jeg har denne kjolen i S/M.

 

Mustard High Neck Bodycon Jumper Dress – Esmelia

FROM FEMMELUXE

En kjole i en fantastisk høstfarge. Personlig elsker jeg denne mørke gule fargen, og med den røde strømpebuksen jeg hadde i skapet var dette en perfekt match.  100 % Acrylic. Et godt stoff som varmer godt, men ikke på de absolutt kaldeste vinterdagene her i Norge. Nok en gang en kjole som passer til de fleste anledningene. Dette er uten tvil en kjole jeg kommer til å bruke mye nå i vinter.

Med den høye halsen piffer det opp looken betraktelig. Du får en røffere stil, og med et par tøffe boots kan du gå rund om kring og føle deg som en million dollar. Det gjorde vertfall jeg under denne photoshooten. Dette er ikke en kjole som er formsydd, den er lett og ledig noe jeg liker. Litt røffere klær har helt klart blitt en favoritt hos meg. Denne kjolen har jeg i S/M.

 

Khaki Crop Jumper Loungewear Set – Deanna

FROM FEMMELUXE

Og til slutt har vi dette nydelige settet. Jeg forelsket meg i dette med en gang jeg så det, og når jeg fikk det på meg var jeg solgt. Du får en følelse av “joggebukse” stoff med dette settet. Det er behagelig, varmer godt og ser fantastisk ut. Fargen er jo heller ikke noe å si noe på. Denne type grønnfarge er helt klart en farge jeg skal bruke mere.

Her har du en overdel som stopper rett under brystet, noe som gir overkroppen din en fin fasong, bunnen har strikk i seg, noe som gjør til at den sitter som et skudd. Buksen har strikk i livet, og knytingen dere kan se er kun til pynt. Dette er kun til pynt. Men til tross for det sitter buksa som et skudd. Jeg har min i S/M. Den har dype fine lommer du kan stappe hendene nedi, samt nøkler, mobil mm. Et fantastisk sett. 95% Polyester og 5% Elastane.

 

 

 

 

XOXO

Behind the scenes picture

Hei alle flotte dere.

Jeg må bare fortelle dere hvor fantastisk denne dagen har vært så langt. Vi var jo på photoshoot i dag, og jeg kan på hånden si at å stå ute i minus 15 grader var en utfordring. Jeg hadde ikke følelse i verken fingre, tær eller i ansiktet. For hvert plagg jeg skulle bytte ble bare mer og mer vanskelig. Til slutt tørket jeg tårer og prøvde å holde varmen så godt det lot seg gjøre.

Jeg tørket ikke tårer fordi jeg hadde smerter eller noe sånt, det var bare så kaldt at kroppen følte litt for å gråte, hehe. Jeg sier jeg ikke hadde vondt, men det er løgn. Dere har vell alle en gang i livet vært så kald at dere har felt en tåre eller to. Enten i sinne, frustrasjon eller smerte. Når leddene dine stivner er det jo smertefullt, og sånn er det bare. Men en ting kom ut av selvpiningen.. Helt supre bilder! Innlegget kommer ut klokken seks i kveld.

Både jeg og Laila ble så happy når vi omsider fant en location som passet det ideen vi hadde. Og enda bedre ble det når solen tittet fram. Nå skal det sies at jeg har fulgt med på værmeldingen i flere dager, i håp om at vi skulle få en dag eller flere med pent vær, så vi kunne få tatt noen flotte bilder.

Jeg ble så fornøyd med bildene, og kan ikke vente med og vise dere dem. Jeg takker min gode venninne, Laila for at hun har vært en så flink fotograf i dag. Og for dere som vil se noen av de bildene hun har tatt så har hun opprettet en ny Instagram bruker, der hun legger ut arbeidet sitt. Gå gjerne inn på lhalseth_photo, følg og lik det hun har gjort. Hun er så flink, og jeg er så heldig at jeg kan få henne til å ta de bildene jeg vil ha, hehe. Heldige meg.  Så, tusen takk, Laila.

 

 

 

XOXO

Jeg kan ikke huske sist gang …

God kveld i stua.

For en nydelig kveld dette har vært. Månen lyste ned mot havet og jeg fikk for første gang på lenge sett lengre enn til naboen. Det at jeg kunne se stjerner på himmelen var jo nesten et mirakel. Jeg kan ikke huske sist vi kunne se himmelen så klart som vi gjorde i kveld. Vakkert!

Barna har lagt seg, jeg har funnet en serie jeg vil se og lagt meg godt til rette på sofaen. Nå skal jeg nyte resten av kvelden i ro og stillhet. Det har vært en hektisk dag med trening og ekstremkulde. Når det er så kaldt som det har vært i dag, så er det ikke så greit å være kropp. Vinteren i seg selv skaper problemer for meg siden kroppen stivner på grunn av kulda. Så nå skal jeg legge meg under dyna og kose meg med litt mat og en god serie.

Som jeg nevnte i går så kommer det nye bilder på bloggen. Det er meldt finere vær, der sola faktisk titter fram utover dagen, noe som heller ikke er en selvfølge her i Trønderlag for tiden, hehe. SÅ i morgen skal jeg møte min gode venninne, Laila. Vi skal finne en fin plass der vi kan få tatt noen bilder, samt få oss litt frisk luft. Når det er over skal jeg på trening.

Og som jeg nevnte i det forrige innlegget, så får jeg treningsprogrammet på onsdagen. Dere aner virkelig ikke hvor mye jeg gleder meg til dette, og enda mer gleder jeg meg til kroppen viser tydelige resultater av treningen. Men det hjelper ikke bare med trening. Her må det en helomvending i kosthold. Jeg tenkte jeg skulle bestille en kostplan, men det får bli litt senere, når jeg har råd. Jeg får lese meg opp på internett enn så lenge.

Håper alle har en fin kveld.

 

 

XOXO

På onsdag kommer den

Hei alle sammen.

På onsdag får jeg endelig mitt skreddersydde treningsprogram som jeg skal følge frem til jeg når målet mitt i slutten av 2019. Jeg er så spent! Det koster jo en del penger å få en online coach til å lage et program som er skreddersydd etter dine behov og mål. Jeg har nå endelig tatt kontakt, jeg har betalt, og nå venter jeg bare på at det skal bli onsdag slik at jeg får startet på reisen min.

Jeg har jo allerede startet, men det er liksom kun med den kunnskapen jeg sitter med selv. Det kan ikke måles med en personlig trener sin kunnskap, så nå er det bare å henge i, fram til onsdag. Den styrketreningen jeg gjør nå gjør jo ingen skade, den er jo med på å forme kroppen min og gjøre den klar til Fitness den også. Men alt blir jo ti ganger bedre når jeg får et program som viser nøyaktig hvordan jeg skal gjøre det.

Og en ting til. I morgen blir det tatt nye bilder. Det skal bli så godt å få ferske bilder her inne igjen. Og ut ifra værmeldingen, skal det bli ganske fint vær, så jeg gleder meg. Håper alle har hatt en super dag.

 

 

 

XOXO

Slik blir mine treningsdager

Hei alle sammen.

Jeg tenkte jeg skulle vise dere hvordan mine treningsdager blir fra mandag av. Jeg har undersøk og snakket med flere personlige trenere, der de har sakt at dette er gode økter for meg som skal jobbe mot en bikini fitness konkurranse. Så jeg føler jeg har treningen under kontroll. Jeg tenkte jeg skulle få tak i en online coach som kunne være med hele veien. Men dessverre er ikke dette noe jeg har råd til. Den ene jeg kontaktet skulle ha 15.000 kroner. Hvem i huleste er det som har råd til det tenker nå jeg. Ikke jeg vertfall, hehe.

Siden jeg ikke har råd til det jeg egentlig hadde tenkt så måtte jeg ta i bruk internett. Det som er litt vanskelig her er at det er så mange som mener at deres program er det rette. Så her er det vanskelig og skille hva som kan fungere best for meg. Jeg føler jeg ikke har så mye tid, målet var jo at jeg skulle være i mål med målet mitt på slutten av året. Og da skal jeg være klar til den første konkurransen som dukker opp. Men nå føler jeg at jeg har litt dårlig tid. Ja, vi er enda i januar, men det er slutten på januar. Det gjør meg stressa.

Fram til nå har jeg hatt øvelser som ikke kan måle seg med de jeg kommer til og ha. Men jeg har villet lage en base så kroppen er mer rustet til de beinharde øktene som kommer. Enda en ting jeg jobber med er riktig mat. Med en gang jeg ser muligheten er der skal jeg skaffe en kostplan etter de målene jeg har. Jeg har store planer her, men enda ikke kommet godt nok i gang. Og nok en gang gjør det meg litt stressa.

Slik er mine treningsdager. Starter førstkommende mandag.

  • Dag1: Overkropp – tung trening
  • Dag2: Underkropp – tung trening
  • Dag3: Hvile
  • Dag4: Rygg, skuldre
  • Dag5: Bein
  • Dag6: Bryst, armer
  • Dag7: Hvile

 

 

XOXO

Trening, snø og kaldt

God morgen.

Vinteren er vakker, men fysj så kald og plagsom den er. femten minutter før vi skulle dra måtte jeg koste av ufattelige mengder med snø på bilen for at jeg skulle komme meg inn slik at jeg fikk startet den og gjort den god og varm til vi skulle dra. Femten minutter går og vi kler på oss og er på vei ut døra. Jeg åpner ytterdøra og ser en nedsnødd bil. Jeg måtte tenke meg om to ganger, hadde jeg egentlig kostet av bilen? Det så nemlig ikke sånn ut.

Jeg måkte av all snøen på bilen nok en gang og fikk plassert barna i setene sine og fikk de til både skole og barnehage. Når jeg kom hjem hadde den stakkars bonden vært ute og brøyta hos oss nok en gang. Det har snødd så innmari de siste timene at han faktisk måtte ut for og brøyte til oss som bor på toppen hele to ganger.

Dere skjønner det… Kommunen vil ikke brøyte oppe hos oss. Hvis dere ser på bildet litt lengre ned så er det en ganske bratt bakke der, de vil ikke opp den i frykt for at de ikke skal komme seg opp så klart, men også for frykten av å ikke komme seg ned. Det er vertfall det jeg har fått fortalt. Det samme gjelder søppelbilen. De to radene med hus under oss får både brøyting og henting av søppel, men vi må kjøre søpla vår til Hamos (dynga). Det er surt spør dere meg. Vi har jo alltids kunna tatt dunken og slept den med oss ned den bratte bakken, men jeg vet meget godt at det hadde ikke jeg hatt sjans til. Det hele hadde resultert i at det hadde vært søppel over alt og en meget forbanna meg, hehe.

Nå har dagen startet for fullt, det eneste jeg skal gjøre i dag er og hente noe på posten, vaske et par maskiner med klær og trene. Kanskje sove en liten time om tiden strekker til før barna skal hentes. Den pakken jeg skal hente har jeg virkelig gledet meg til de siste dagene. Jeg bestilte en ny type PWO, kan nesten ikke vente med og prøve den. Har både hørt og lest mye bra om den, så det gjør jo at mine forventinger er skyhøye. Håper bare den ikke smaker like jævlig som det bom kjøpet jeg gjorde forrige gang. Det var noe dritt.. Fysj!

Men nå må jeg få kroppen i gang. Scroll ned litt og se hvilke øvelser jeg skal gjøre på morgenkvisten. Håper alle får en fantastisk fin dag. Kos dere og nyt hvert sekund.

Lower Body and Abs

30 burpees til oppvarming
30 sekunder Body Weight Squats
30 sekunder Body Weight Reverse Lunge
30 sekunder Heel Tap
1 minutt Pause
Dette gjentar jeg to ganger til.

30 sekunder Knee Raise
30 sekunder Stationary Lunge
30 sekunder AB Bicycle
1 minutt Pause
Dette gjentar jeg to ganger til.

30 sekunder Glute Bridge March
30 sekunder Single Leg RDLS
30 Sekunder Reverse Crunch
30 sekunder Running in place
1 minutt Pause
Dette gjentar jeg to ganger til og så er du ferdig med en flott morgenøkt. 

 

 

 

XOXO

 

Dette gjør jeg ALDRI igjen!

Jeg har virkelig handlet for den store gullmedaljen i dag. Jeg hadde veldig dårlig tid siden jeg skulle hente jr på skolen klokken 13, så her var det bare å henge i. Dagen startet jo med at barna ble kjørt til både barnehage og skole, etter det var det å få ferdig et blogginnlegg for så å bruke en time på badet med sminking, pussing av tenner og alt det der. Når det var gjort dro jeg avgårde.

Jeg kjørte først til politistasjonen, der skulle jeg signere ditten og datten slik at sønnen fikk seg pass. Etter det dro jeg til dyrebutikken for at jeg trengte kattesand. Når jeg var ferdig der var det REMA 1000 som sto for tur. Jeg skal med hånden på hjertet si at det jeg gjorde inne på Rema ikke skal gjentas, vertfall ikke mens jeg er alene. Om det skjer flere ganger skal jeg helt klart ha gubben med meg. Jeg skjemmes så innmari bare jeg tenker på det, hehe. Da kan dere tenke dere hvordan jeg hadde det når jeg sto der.

Jeg har hatt en så stor handel at jeg ikke fikk plass til alt i bilen. Bagasjerommet var stappa, baksetene var stappa, og framsetet var stappa. Bare tenk dere når det der skulle betales, OMG! Man tenker jo slik at “Åh nei, nå ser alle på meg”, men så er det egentlig ingen som ser på deg. Men denne gangen så ALLE på meg. Jeg hadde så mye varer at de som sto bak meg i kø måtte skifte til en annen kasse. Jeg hadde så mye varer at damen bak kassa måtte brukte begge sporene (eller hva det nå heter). Der og da ville jeg bare grave meg ned, haha. Det er jo ingen ting som er mer normalt enn og kjøpe mat, men mengden mat var jo bare..  ja, OMG liksom.

Den stakkars dama. Dere skulle sett ansiktet hennes når jeg kom trillende med en overfylt handlevogn. Jeg måtte bruke den ene hånden for at det ikke skulle rase. Hun så på vognen med store øyne, det eneste hun sa va ” Åh, Herregud!”, jeg så på henne og lo. Det var så ekkelt, og enda eklere ble det når de som var bak meg måtte skifte til en annen kasse, for jeg hadde jo okkupert den kassa, hehe. Hjelpes. Men vi kom oss i mål. Den snille dama var jo så behjelpelig. Hun hjalp meg med å pakke ned varene sammen med meg. Jeg tror nok hun syntes litt synd på meg der jeg sto, hehe.

Jeg fikk alt i bilen og kjørte til skolen, og jaggu rakk jeg det. Når jeg kom opp trappa var de på vei ut, så det var mer som perfekt timing. Jr var så flink, han hjelpe meg med varene og var veldig ivrig på og si hvor sterk han var, hehe. Det var samarbeid på høyeste nivå, uten tvil. På bildet over ser dere alle posene. Ved første øyekast ser det kanskje ikke så mye ut. Men det er en rad til bakom der.

Det tok sin kvinne å få til det der altså. Nå er jeg så sliten at jeg nesten ikke vet opp ned på meg selv. hehe. Når jeg var ferdig i butikken gikk det bokstavelig talt i rundt hos meg. Jeg følte jeg var på vei til å besvime. Jeg stabbet meg inn på rema igjen og kjøpte meg en NOCCO NO CARBS COMPANY BCAA. Det var ingen tvil om at jeg trengte en liten Boost for og komme meg gjennom dette. Det at det gikk rund for meg var nok en blanding av at jeg ikke er helt frisk og det at hele denne handlerunden gjorde meg så stressa, hehe. Men jeg svima ikke av og alt gikk helt fint for seg.

Men er det en ting jeg kan låve dere så er det at dette gjør jeg ikke alene en gang til, hehe.

 

 

 

 

XOXO

Kvitt deg med de som ikke vil deg noe godt

God morgen alle sammen.
Jeg har nå hatt et par tøffe dager, noe som har resultert i at jeg ikke har hatt blogg hodet helt på plass. Jeg skal fortelle mer om hvorfor jeg har hatt det litt vondt nå.

 

Noen ganger møter du mennesker langs livets lange vei som er fantastiske og andre ganger ikke. Dette kan påvirke deg på både godt og vondt, for min del til det vonde i dette tilfellet. Jeg har nå gått i to dager og vært lei meg på grunn av en person som ikke kan passe sine egne saker. Jeg skal ikke gå innpå hva som har skjedd, ikke annet enn at denne personen nå ikke er en del av mitt liv lenger.

Er det noe som irriterer meg så er det når noen stikker nesa si borti andres saker og ting de ikke har noe med, og i den tro at de er så mye bedre enn deg, det gjør meg bare sint. Jeg har vokst mye de siste fem årene. Jeg har lært og vært gjennom mer enn de fleste på kort tid, og en ting har jeg lært- om du som person kommer bort til meg og vil være en av mine venner, ja da forlanger jeg at du viser meg respekt. Og om du på noe tidspunkt skal gjøre meg vondt på nå sett og vis så er det rett ut. Enkelt og greit.

Jeg samler ikke på dårlige venner eller bekjentskaper. I min krets er det mennesker jeg har godt av, mennesker jeg kan stole på og være glad i. Kan jeg ikke stole på deg, og du til stadighet gjør enten det ene eller det andre som gjør meg vondt, nei da kan jeg ikke, og vil ikke ha noe med deg og gjøre. Akkurat dette har skjedd nå. En person jeg trodde jeg kjente, til en viss grad, er rett og slett ikke bra for meg, så ja, jeg har kuttet all kontakt.

Hvorfor skal man ha såkalte “venner” som ikke gjør deg noe godt? For meg er jo det bare helt på tryne. Vil man opp og fram her i livet så må man ha mennesker rundt seg som vil deg godt og som bryr seg, mennesker som kun vil ditt beste. Ja, man kan krangle (noe som er helt greit), alle krangler en gang i blant. Men når du kjenner at denne personen til stadighet gjør deg irritert og trist, hvorfor i pannekakenes navn skal den personen da være en del av livet ditt da? Så nei. Ta vare på det som er bra og legg vekk det som er dårlig.

Så der har dere grunnen for at jeg har væt borte fra bloggen de to siste dagene. Det har vært to dager der jeg virkelig har fått mulighet til å gått inn i meg selv, tenkt på hvilke venner jeg har, tenkt på hvilke mennesker jeg vil ha i livet mitt, og tenkt på hvordan jeg vil mitt liv skal være. Og det er ganske enkelt. Jeg vil ha et lykkelig liv. Jeg vil ha et liv der de rundt meg bryr seg og er glad i meg som den jeg er, til tross for både de positive og de negative sidene og dagene. De som står meg nærmest som familie og gode venner, de vet nøyaktig hvordan jeg er som person, de vet hva jeg har slitt med tidligere og hva som er en utfordring i dag. De vet alt om mine positive og negative sider og mine gode kvaliteter, men uansett står de ved min side og er der i tykt og tynt.

Det er da du vet med deg selv hvilke mennesker du skal ha i livet ditt. Nettopp de som er der for deg når du ligger nede, ikke de som er grunnen for at du ligger nede. Nettopp de som støtter deg til tross for dine vansker og utfordringer. Du skal ha mennesker som gjør deg godt, enkelt og greit.

For bare noen år siden kunne jeg ikke kvitte meg med dårlige venner og bekjente, jeg turte rett og slett ikke. Jeg var alt for opptatt og redd for hvordan den/ de personene ville se på meg. Jeg taklet ikke tanken på at noen skulle mislike meg, noe jeg mener er en normal tanke. Alle vil jo bli likt liksom. Men jeg kom til et punkt der jeg så at de brøt meg ned bit for bit, og til slutt var jeg et lite vrakt som ikke fant glede i noe som helst. Hvilket liv er det?? Det gikk opp et lys for meg og jeg tok tak. Jeg ryddet opp og kvittet meg med de som ikke gjorde meg noe godt. Og akkurat det har jeg gjort nå, nok en gang.

 

 

 

XOXO

10 gode grunner til å trene knebøy

Knebøy har vært min store favoritt en stund nå. Etter alle hofteoperasjonene slet jeg veldig med akkurat denne øvelsen. Jeg fant denne nettsiden tilbake i 2015, en side som vil gi deg 10 gode grunner til å trene knebøy. Grunnen for at de tre punktene jeg har nevnt nedenfor er med så mange rare ord de fleste ikke forstår noe av, er fordi disse tre punktene er hentet fra nettsiden. 

Det er mange av punktene som ga meg mer motivasjon til og gjøre mer av knebøy øvelsen. Bare det at denne øvelsen funker på store deler av kroppen (om man gjør det rett) er jo bare fantastisk. Jeg tenkte jo at knebøy kun var for forside lår, bakside lår og setemuskulaturen, men slik er det jo ikke. Jeg har enda så mye og lære, hehe. Jeg gleder meg til og ta fatt på denne fitness reisen.

Jeg har jo tenkt tanken flere ganger oppigjennom årene, men det har kun blitt med tanken. Jeg tror kanskje jeg har vært litt for redd for hva andre skal syns om meg. Det at en jente skal ha store, synlige muskler er ikke særlig attraktivt. Men etter hvert som jeg ble eldre forsto jo jeg også at jeg ikke kunne tenke på hva alle andre syns. Hvis alle andre skulle ha påvirkning på hvem og hvordan jeg skal være og se ut, ja da hadde jeg nok slitt med meg selv i stor grad tror jeg.

1. Knebøy gjør dine daglige aktiviteter lettere

Våre forfedre utføre mange hverdagslige aktiviteter (dvs. høsting, innsamling, jakt, matlaging, spising, osv) i full knebøyposisjon. Mange av aktivitetene vi gjør i dag er også avhengig av din evne til å bøye deg opp og ned. Er du i tvil, spør deg selv dette: hvor ofte setter du deg ned på toalettet? Knebøy er en full-kroppsbevegelse, noe som betyr at du faktisk engasjerer hele kroppen som et system i motsetning til å trene hver muskel separat. Når du utvikler et riktig bevegelsesmønster og blir sterkere  i knebøy, blir du også mykere og forbedrer balansen. Alle disse fordelene vil ha stor overføringsverdi i den virkelige verden.

Så neste gang du tenker på å hoppe i nærmeste leg extension-maskin, tenk på dette: hvor ofte utfører du denne bevegelsen i hverdagen?

2. Knebøy forbedrer holdningen

Når du utfører en full knebøy trener du hele posteriorkjeden (kroppens bakside), deriblant øvre del av ryggen (trapezius og latissimus dorsi) og setemuskulatur (gluteus maximus); muskler som er viktig for korrekt holdning. En korrekt utført knebøy tvinger overkroppen til å holde en oppreist stilling. Ved å styrke disse musklene vil du rette opp de framoverroterte hunchback-skuldre dine eller den overdrevne svaien i ryggen som er vanlig for folk som har problemer med holdningen.

3. Knebøy gir deg økt styrke i hele kroppen

Selv om knebøy hovedsakelig er en øvelse for forside lår, bakside lår og setemuskulaturen, så involverer øvelsen også et flertall av muskler i resten av kroppen, bl.a. kjernemuskulaturen, nedre og øvre del av ryggen. Mange har en tendens til å glemme dette, og sniker seg heller i beinpress-apparatet på beindagen med unnskyldningen; «jeg skal jo bare trene beina i dag».

Det er flere grunner til at det å bli sterkere er viktig i livet. For å sitere Rippetoe igjen: «Strong people are harder to kill than weak people and more useful in general”.

Så ingen unnskyldninger her folkens. Før du går over til å biceps-curle i racket eller å benkpresse i stedet så husk at hvis du ikke har tatt knebøy har du åpenbart gått glipp av mange av de store fordelene med styrketrening.

Hentet fra FitnessBloggen .

 

 

 

XOXO